sobota, 30 listopada 2013

Słono i orientalnie :)

Witam po raz kolejny wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj kolejny przepis dla fanów naleśników. 


Tak wyszło, że ten tydzień to tydzień przepisów słono-ostrych :) Kolejny przez nas przygotowany to przepis na naleśniki z warzywami, mięskiem oraz serem... z odrobiną pikanterii w postaci chilli - oczywiście opcjonalnie. 

Jak wiadomo zaczynamy od zrobienia bazy, zwykłych naleśników, które będziemy faszerować.


Składniki mieszamy - moja metoda to popularne "na oko" haha :) Róbmy tak by ciasto nie było za gęste, jak kefir, może maślanka :P Sposób na delikatnie puszyste naleśniki to woda gazowana :) Możecie dać pół a pół z mlekiem.




Farsz przygotowujemy podsmażając na patelni 2 ząbki czosnku, cebulę i papryczkę chilli. Dodajemy następnie mięso (ja również wybrała mielone, ponieważ uważam, że najbardziej pasuje, ale myślę, że pierś z kurczaka drobno pokrojona też by się sprawdziła ^^). Chwilkę wszystko smażymy, aż mięso stanie się brzydko mówiąc... sine :P.

Następnie dodajemy warzywa. Pamiętajcie, żeby były w miarę rozmrożone, a nie prosto z zamrażalnika ;)



Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach :) 


Układamy na naleśniki nasz farsz, na to ser. 



Zawijamy tak jak krokieta :) Lub w rulonik, jak Wam wygodniej :) Opcjonalnie możemy gotowy naleśnik umoczyć w jajku i bułce tartej i trochę podsmażyć, tylko czy to już nie będzie totalna rozpusta... ? Hahaha :)))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz